fredag den 12. december 2014

Hvilke konsekvenser havde bomben for USA og Japan? Både på dagen og efterfølgende.

USA
USA smed den første bombe i den Japanske by Hiroshima, den 6. august 1945, men det var ikke nok til at stoppe japanerne i krigen mellem Japan og USA. Så USA prøvede igen i byen Nagasaki 3 dage efter. Denne gang var det nok for japanerne, og de trak sig fra krigen. Så de 2 atombomber USA smed, var den officielle afslutning på 2 verdenskrig. USA’s grund til bombningerne var for at fremskynde sejren, og for at spare amerikanske soldaters liv. Det er sandsynligt at Hiroshima bomben var med til fremskynde sejren, men bomben der blev smidt i Nagasaki var unødvendigt mener de hos DR (http://goo.gl/TQpQBT).
Der var mange uenigheder om, om det var nødvendigt at smide bomberne, nogle mener at Japan havde tabt krigen fro længst, og USA kun gjorde det for at skramme Sovjetunionen, og hævne sig over Pearl Harbor bombningen, og andre mener at det var nødvendigt for at spare amerikanske soldaters liv, og afslutte krigen en gang for alle.  
Det havde nogle ret alvorlige konsekvenser at USA smed de 2 bomber i Japan. Det var nemlig et startskud til Den Kolde Krig, for da Sovjetunionen hørte om Manhattanprojektet, og bombningen af Japan, så begyndte Sovjetunionen også at fremstille atombomber, og de havde deres første prøvesprængning den 29. august 1949. Det fandt USA ud af, så nu var de ikke det eneste land med atomvåben, og begyndte med det samme at masseproducere atomvåben, og så var Den Kolde Krig i gang.

Japan

Overordnet har de to atombomber både givet negative og positive effekter. Det positive, er at Manhattan projektet har sat en stopper for 2. verdenskrig vha. atombomberne og tvang Japan til at overgive sig. Den negative virkning af projektet var, at det gav andre lande mulighed for at udvikle atomvåben, der var mere kraftfulde.
De to atombomber har givet en del konsekvenser for Japan både på selve dagen og de efterfølgende dage, mest biologiske konsekvenser. Når atombomben springer, bliver der udsendt mange ioniserede stråler, der er yderst radioaktive og dermed farlige for menneskets krop. De overlevende har blandt andet fået forskellige slags skader, såsom højere risiko for kræft, DNA-mutationer, nogle af kvinderne mistede muligheden for at få børn og dødeligheden steg også markant den efterfølgende tid på grund af, at ofrene for bombeangrebet ikke fik nogen behandling. Ofrene kunne ikke få en behandling, fordi man i 1945 ingenting vidste om følgesygedomme, da sådanne skader var helt nye, eftersom atombomben var en ny teknologi i denne periode. Udover at der bliver udsendt ioniserede stråler, bliver der også udsendt en stor del af energien som en trykbølge, som sendes af sted i stor hastighed. Trykbølgen i Hiroshima ødelagde et areal på helt op til 13 km2, hvor næsten alt blev blæst til omkuld. Der er også en anden fysisk konsekvens ved atombomben, som er varmen. Der opnås temperatur på mange millioner grader i kernen, hvilket resulterer i at der bliver skabt mange ildebrande rundt omkring. Ødelæggelserne efter atombomben har også givet store konsekvenser i Japan, som en overlevende fortæller om i en kilde.
Bombningen gik ud over rigtig mange menneskeliv. Efter 4 måneder var antallet af døde Mellem 150.000 og 250.000 personer. Det var både personer der var døde direkte af atombombens voldsomme trykbølge og brande, men også personer der døde efterfølgende pga. ubehandlede skader og strålesyge.  90% at de radioaktive partikler forsvandt efter en uge. Grunden til det er, at bomben sprang 500 meter oppe i luften, og den skabte et kæmpe tryk der pressede de radioaktive partikler op i luften, men de 10% blev nede på jorden. De 90% der røg op i skyerne, fald senere hen ned som regn i andre landområder i Asien, og det gik i den grad udover deres afgrøder, som optog en vis mængde radioaktivitet, og derfor ville være farligt at indtage, både for dyr og mennesker.  Efter et år, var radioaktiviteten så lav at man kunne begynde at genopbygge byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar